Yrittäjäpalkinto Rakennustoimisto K Tervo Oy:lle

Joensuupalkinto
Vuoden 2014 yrittäjäpalkinto on myönnetty Rakennustoimisto K Tervo Oy:lle laadukkaasta ja paikallisesta rakentamisesta sekä vahvasta kasvu-urasta. Rakennustoimisto K Tervo Oy on ensi maaliskuussa 20 vuotta täyttävä yritys, jonka juuret juontavat 1950-luvulle saakka. Nykyisten omistajien - toimitusjohtaja Jussi Hämäläisen ja tuotantojohtaja Martti Piiroisen - käsissä yhtiöstä on tullut vahvassa, mutta hallitussa kasvussa oleva rakennusyritys, joka tekee laadukasta jälkeä paikallista osaamista hyödyntäen.

Rakennustoimisto K Tervo Oy on rakentanut viime vuosina Joensuun alueella muun muassa Joensuun paloaseman, Senioripihan rakennuksia sekä Joensuun uuden seurakuntakeskuksen. Parhaillaan yhtiö rakentaa Senioripihan kolmatta vaihetta, Pohjois-Karjalan keskussairaalan M-laajennusta, uutta lukiota Papinkadulle sekä vuokra-asuntoja Joensuun Kodit Oy:lle Reijolassa. Omana asuntokohteena yhtiöllä on parhaillaan suunnitteluvaiheessa Senioripihan 4-vaihe, jossa rakennetaan lisää asuntoja jo suuren suosion ikäihmisten keskuudessa saaneeseen Senioripihan kortteliin. Kohteen alustava rakentamisen aloitusajankohta on kevät 2015.

Yhtiö työllistää tällä hetkellä 63 henkeä. Yhtiö pitää henkilöstöään aidosti kantavana voimavaranaan ja huolehtii esimerkillisesti työturvallisuudesta sekä hyvästä ilmapiiristä työmailla. Henkilökunta viihtyy yhtiössä ja työntekijöiden vaihtuvuus on ollut vähäistä. Yhtiö on ylpeä joensuulaisuudestaan ja pitää paikallisuutta suurena valttinaan, periaatteena on ”paikallista suositaan kaikessa, missä se on mahdollista”.

Yhtiön omistajilla ja henkilöstöllä on korkea laatukäsite ja se näkyy kaikessa yhtiön toiminnassa. Osaavan henkilökunnan ammattitaitoon luotetaan. Hyvä työn laatu näkyy muun muassa takuukorjausten vähäisenä määränä. Kuluva vuonna yhtiön takuukorjauskulut ovat olleet vain alle 1,0 promillea liikevaihdosta.

Yhtiö on ollut vuodesta 2007 lähtien vahvassa kasvussa. Liikevaihto kasvoi viime vuonna 136 prosenttia ja kasvua on tulossa kuluvalta vuodeltakin. Yhtiön tavoitteena on jatkaa kasvua, mutta tehdä se hallitusti.

Yrittäjäpalkinto sisältää kunniakirjan sekä Joensuun kaupungin avaimen.